header_pic2.png

Člani Okteta

Zdi se, da že naše ime pove vse o oktetu. Vendar pa leta hitro tečejo, zato je predpostavk v njem še najbolj resnična ta, da nas je osem. Že skoraj desetletje nas družijo prijateljski odnosi, ljubezen do petja in želja po skupnem ustvarjanju. Vsak posameznik predstavlja nepogrešljiv kamenček v ŠŠO mozaiku.

Jože Doberšek
Če se vsem mudi, očitno ura prehiteva!

Uradne verzije o začetku njegove pevske kariere ni, a bi si upali trditi, da sovpada s prodorom videospotov Michaela Jacksona v Slovenijo. V pevske anale je Joži prvič vstopil kot pevec MPZ Glasbene šole Velenje, kjer se ga je prijel vzdevek "Đezva - posodica za kuhanje kave". Danes je med ŠŠO-jevci najbolj izdelan po ženskih merah, zato ga nekateri laiki zamenjujejo za člana skupine "Total knockout". Zaradi zamujanj se ga je prijel vzdevek "ocenjevalec stranišč", njegov življenski moto pa se glasi: "Če se vsem mudi, očitno ura prehiteva!"

Miha Hrastel
Sto lepih basov, solo bo vedno dobil tenor!

Svojo pevsko kariero je pričel ob rojstvu, ko naj bi zacvilil visoki C, nato pa se je še dodatno pevsko izpopolnjeval v zborih OŠ Gorica, MeMPZ gimnazije Velenje in ŠAPZ. Oktetu se je pridružil naknadno, s čimer so se mu, po njegovih besedah, izpolnile otroške sanje. Po razpadu zasedbe Caught in The Act je namreč že mislil, da nikoli več ne bo imel idolov, ki bi ga popeljali v svet "šovbiznisa". Danes poje prvi tenor in kot večina le teh tarna, da ne zmore višin. Kljub temu se ne pritožuje, ko se zanj najde kak solističen del. Njegov pevski moto je namreč: "Sto lepih basov, solo bo vedno dobil tenor

Uroš Kuzman
Pa makar na ŠŠO! Vsak izgovor je dober, da gre človek ven iz bajte!

S petjem je pričel kot drugi sopran v MPZ GŠ Velenje, danes pa je član Šaleškega študentskega okteta, ki v prostem času uči na fakulteti za matematiko. Na odru ga boste prepoznali po njegovi asocialni drži in pomečkani srajci, tu in tam pa se mu posreči, da med komadi izusti kakšno šalo. Je ponosni lastnik srebne plakete mladinskega regijskega tekmovanja v izgovorjanju črke R, najbolj pa sta mu pri srcu besedi "rarog" in "ror". Od kar je postal mladi očka, še posebno rad obiskuje vaje. Njegov moto pa se glasi: "Pa makar na ŠŠO! Vsak izgovor je dober, da gre človek ven iz bajte!"

Nejc Kosednar
Visoko čelo je bolj sexy kot prečka!

Na svet je privekal v mrzlem marčevskem jutru in z melodičnim jokom dal slutiti, da gre za neizbrušen diamant. Svojo pevsko pot je nato nadaljeval v otroškem pevskem zboru OŠ Livada, MPZ GŠ Velenje, MeMPZ Šolskega centra Velenje in ŠAPZ. Kot edini med ŠŠO-jevci ima na vseh večjih koncertih prisotno stilistko, ki ga med odmori opozori na pomanjkljiv videz. Gospa sliši na ime "mama". Sicer pa si je Nejc kot prvi v oktetu namislil otroka in na račun tega dobil nekaj sivih las! Od tlej je njegov moto: "Visoko čelo je bolj sexy kot prečka!"

Domen Strupeh
Tudi če pojete s srcem, morate odpirati usta!

Domen se rad druži z glasbeniki in kot vsak bobnar upa, da bo to nekoč tudi postal. Zaradi predsedovanja kulturnemu društvu je stalno na udaru, Komisija za preprečevanje korupcije pa mu očita, da je leta 2004 za umetniškega vodjo predlagal samega sebe! V njegov zagovor naj povemo, da se je že pred tem udeležil seminarjev za dajanje intonacije v B-duru in a-molu, poleg tega pa s svojim vnetim dirigiranjem močno niža stroške ventilacije v prostoru za vaje. Na vajah nam vedno dopoveduje: "Tudi če pojete s srcem, morate kdaj pa kdaj odpreti usta!"

Blaž Dolinšek
Dnar mora krožit!

Peti je pričel v zboru OŠ Gustava Šiliha Velenje, lepote moškega večglasja pa prvič okusil v navijaški skupini "Koma boys". Tam je poleg glavobola odkril tudi polifono enoglasje. V oktetu je znan kot "multipraktik s slovenskimi navodili", saj zna izdelati vse, pa najsi gre za zaboj solate, iz katerega skoči prvi tenor, ali pa za inštrument z imenom T6. Od jadranja dalje se ga drži vzdevek "La baguete" in "cvajundfircig", kot blagajnik okteta pa je najbolj zaslužen za to, da tudi na Cipru obstaja Културно друштво Шалески штудентски октет. Njegova največja življenska modrost pa je: "Dnar mora krožit!"

Miha Pešak
Ni vse tako črno kot zgleda!

Miha je zadnja okrepitev okteta in predvsem naložba za prihodnost. Po njegovi zaslugi je skrb za zdravje ŠŠO-jevcev odveč, je namreč veterinar tik pred diplomo. Zaradi terenskih vaj pogosto manjka na vajah, a zamujeno nadomešča v družbi razigranih ovac. In kaj počne, kadar ne osemenjuje krav? Poje bas, navija za Manchester United in uživa v pranju perila, ker je tam belo ločeno od barvnega. Motivacijo mu v življenju daje misel: "Ni vse tako črno kot zgleda!"

Jan Skok
Lej, .....

Je simpatična in prijazna oseba, ki rada vedno znova preseneti svoje prijatelje. A dovolj o njegovi punci, tudi Jan je čisto ok. S petjem je pričel že v otroštvu, a ga nato zapostavil zaradi športa . No, če golfu lahko rečemo šport. Kakorkoli, njegov comeback je bil spektakularen. V enem tednu se je udeležil dveh avdicij (poleg naše še pri težkometalski zasedbi Inmate) in se na veselje svoje matere (in žalost vseh, ki imajo radi tiho in kultivirano petje) odločil za črno obleko namesto črnega laka za nohte. Njegov najpogostejši začetek stavka je "Lej, ....."

Davor Kutnjak - "Hašek"
Če si tiho, ti noben ne more rečt, da poješ narobe!

Davor ni član originalne zasedbe okteta, a je bil vanj rekrutiran zelo kmalu po začetku našega samostojnega ustvarjanja. S tem smo takrat odgovorili na mnenja mnogih, ki so trdili, da zasedbi manjka volumna. In zakaj Hašek? Še danes nihče ne ve! Povemo pa naj le, da vzdevek nima nobene zveze z ilegalnimi substancami in da je le eden v vrsti tisočerih imen, ki jih je nosil v srednji šoli: "Skuter", "Skuta", "Danjkošenki", "Beli mož", "Veliki beli" ... Kakorkoli, danes Davor uspešno združuje pevsko kariero in delo v gostinstvu, kot bas pa se med petjem najraje drži načela: "Če si tiho, ti noben ne more rečt, da poješ narobe!"

Sledite nam

Sledite nam lahko tudi preko spletnih socialnih omrežij, kjer pogosto objavljamo "insajderske" utrinke z naših koncertov, turnej in dogodivščin.